Amfilohije: Kosovo je srce Srbije, a Metohija će opet biti dio Crne Gore

Radiosarajevo.ba
Amfilohije: Kosovo je srce Srbije, a Metohija će opet biti dio Crne Gore
Mitropolija crnogorsko primorska i Crkvena opština Podgorica organizovale su danas tačno u podne Bogojavljensko plivanje za časni krst na ušću rijeke Ribnice u Moraču.

Učesnici manifestacije pjevali su pjesme o Kosovu i uzvikivali "Kosovo je srce Srbije", a mitropolit Amfilohije je kazao da je Kosovo srce i Srbije i Crne Gore.

Kazao je i da će Metohija u budućim vremenima opet biti dio Crne Gore, kao što je bila u prošlosti.

"Pripadaće ako Bog da u budućim vremena, bez obzira na one koji su izdali Metohiju i kralja Nikolu, gospodara Crne Gore. Ne može se na izdaji kralja Nikole graditi budućnost Crne Gore. To treba da znaju i oni koji sada vladaju, koji će vladati i u budućim vremenima", rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

On je rekao da su se Dukljani-Montenegrini, a ne Crnogorci, odrekli kosovsko-metohijskog nasljeđa kralja Nikole.

"Pjevali smo danas Kosovo je srce Srbije, ali i Kosovo je srce Crne Gore, jer je uvijek tako bilo. Današnji Crnogorci se odriču kralja Nikole i naših granica i grobova naših pradjedova", kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije