Aljbin Kurti izabran za premijera Kosova

2
Radiosarajevo.ba
Aljbin Kurti izabran za premijera Kosova
Foto: EPA-EFE / Aljbin Kurti

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti večeras je ponovo izabran za predsjednika Vlade Kosova, nakon što ga je u Skupštini podržalo 67 poslanika, šest više od neophodne većine.

Nova vlada ima 15, a potpredsjednici su Besnik Bisljimi, Emilja Redžepi i Donika Gervala, koja je i ministarka spoljnih poslova.

Ministar finansija je Hekuran Murati, ministar pravde Aljbulena Hadžiju, zdravlja Arben Vitija, tehnologije Arberije Nagavci, ministar kulture Hajrulah Кeku, lokalne uprave Eljbert Кrasnići, životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburn Aljiju, a ministar poljoprivrede i šumarstva Faton Peci.

Za ministra odbrane Kurti je predložio Armenda Mehaja, unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlu, industrije, preduzetništva i trgovine Rozetu Hajdari, ministra ekonomije Artana Rizvanolija, ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića, dok će ministar regionalnog razvoja biti Fikrim Damka, javlja Kosovo onlajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije