Aleksandar Vučić: Samo mi Hrvatska nije čestitala

16
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić: Samo mi Hrvatska nije čestitala
FOTO: AA / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, 21. decembra, da je primio čestitke za pobjedu na izborima u Srbiji od svih zemalja u regionu koje su članice Evropske unije, osim od Hrvatske.

"Što se tiče čestitki, od svih iz okruženja koji su u Evropskoj uniji, sem iz Hrvatske, dobio sam čestitke. Od svih. Bez izuzetka. A od ovih nisam nikad dobio čestitku.

Za njih je uvijek tužan dan kad su izbori u Srbiji, zato što znaju da će njihovi da izgube", izjavio je Vučić u Vrbasu, tokom posjete završnim radovima na tamošnjem vijaduktu, dijelu brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

Duge kolone vozila na graničnim prelazima iz BiH prema Hrvatskoj

Odgovarajući na pitanje medija o komentarima iz Berlina o izborima u Srbiji, Vučić je rekao da državni organi sastavljaju važno pismeno saopštenje o uplivu jedne važne zemlje i miješanju jedne važne zemlje u izborni proces u Srbiji na do sada najbrutalniji način.

"Vjerujem da će za desetak dana do Nove godine negdje biti to završeno i onda ćemo to pred pravoslavni Božić moći da uputimo cijelom svijetu da vidi kako se vrši takva vrsta miješanja u procesu koji bi trebalo da suvereno pripada jednoj nezavisnoj zemlji", istakao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije