Aleksandar Vučić pobjesnio na konferenciji za novinare: "Koga vi zavitlavate, lažovčine jedne?"

7
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić pobjesnio na konferenciji za novinare: "Koga vi zavitlavate, lažovčine jedne?"
Foto: PrtScr / Aleksandar Vučić pobjesnio zbog - novina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je pisanje Nove o tome da je tokom sastanka u Atini dao politički "amin" za hapšenje predsjednika Rusije Vladimira Putina. 

Vučić je, nakon što mu je novine Nova dostavila novinarka Pinka Gordana Uzelac, pobjesnio i nazvao novinare Nove lažovima.

"Pogledajte o kakvim mi lažovima govorimo. Kažu – Vučić podržao hapšenje Putina. Dajte mi moje papire, da vam ja sad pročitam šta tačno piše i da vidite s kakvim lažovima imamo posla. Dakle, to je bio razgovor hoće li neko poimence da se pominje ili ne, čak nije bilo ni u verzijama, ali su bile neke teže verzije u kojima bi bilo jasnije o čemu se radi i na koga se odnosi, ali je i to promijenjeno, na šta ću vam sada ukazati.

Danas i oblačno i 25 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - evo kad stižu pljuskovi i grmljavina

Danas i oblačno i 25 stepeni: Objavljena prognoza do utorka - evo kad stižu pljuskovi i grmljavina

Pročitaću vam sada, da čujete kakvi su to lažovi – saglasili smo se da ratni zločini i druga zlodjela, ne smiju proći nekažnjeno. Poput napada na civile i uništavanje infrastrukture. A svi koji su odgovorni moraju za to da odgovaraju. Tačka, kraj… Pa, koga vi zavitlavate lažovčine jedne. Je l’ vas sramota da tako lažete? Gdje piše Putin, gdje piše Rusija? Gdje piše bilo šta? Jel' ima neko ko ne bi ovo potpisao? Jel' ima neko normalan ko ne bi ovo potpisao? Gdje piše Putin? Pa nigdje, nego lažemo i nastavljamo da lažemo i baš nas briga", rekao je Vučić.

A, iza kakve je to tačno Deklaracije imenom stao predsjednik Republike Srbije. Ovo je tačka 4 u kojoj piše: 

Oglasio se Zelenski nakon sastanka s Aleksandrom Vučićem u Grčkoj

Oglasio se Zelenski nakon sastanka s Aleksandrom Vučićem u Grčkoj

"Mi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednica Moldavije Maia Sandu, predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, premijer Grčke Kirijakos Micotakis, premijer Rumunije Jon-Marsel Čolaku, premijer Kosova Albin Kurti, predsjednica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, premijer Bugarske Nikolaj Denkov i premijer Hrvatske Andrej Plenković, u prisustvu predsjednika Evropskog saveta i predsjednika Evropske komisije, sastali su se danas u Atini, dvadeset godina nakon historijskog Samita EU-Zapadni Balkan u Solunu, smo se složili da ne može biti nekažnjivosti za ratne zločine i druge zločine, kao što su napadi na civile i uništavanje infrastrukture i da svi odgovorni moraju odgovarati."

Deklaracija, kojom inače potpisinici izražavaju podršku teritorijalnom integritetu Ukrajine, osuđuju ratne zločine i rusku agresiju nedvomisleno upućuje na to da su njeni potpisnici saglasni da svi odgovorni za zločine moraju da snose posljedice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije