Srbija / Aleksandar Vučić o gužvama za Black Friday

28. 11. 2020. u 17:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 20

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne može oštro da osudi mlade ljude koji su jučer išli u kupovinu po popustima za Black Friday, ali da će nam to svakako donijeti dodatne probleme po pitanju broja zaraženih koronom u ovoj državi, što će se vidjeti u danima koji dolaze.

"Stariji su najsavesniji, ali mladima smo koronom, da bismo zaštitli sve ljude, a pre svega starije ili one koji imaju druge komorbititete, uništili život", rekao je Vučić za Prvu TV upitan da prokomentariše kao i jučerašnji masovni odlazak u šoping povodom tzv. Crnog petka i upozorenja lekara da je zdravstveni sistem pred "pucanjem".

Kaže i da zato što su dočekali jedan dan da bi nešto imali ne može oštro da ih osuđuje.

"Ja se njima izvinjavam što smo njihovu sadašnjost tokom godinu dana gotovo uništili, ali molim sve ljude za odgovornost", poručio je Vučić i dodao, po pitanju epidemioloških mjera u cilju očuvanja zdravstvenog sistema:

"Uradit ćemo ono što moramo da uradimo. Ako budemo morali da uvodimo teže mere uvodit ćemo ih."

Dodaje da se krivulja u Beogradu nešto zaravnjuje i da će i otvaranjem novih COVID bolnica u Batajnici i Kruševcu za 15, do 16 dana situacija biti olakšana.

On očekuje da će time da se pomogne i Nišu i kliničkom centru u tom gradu.

"To je ono što možemo da uradimo, a sve ostalo je na odgovornosti ljudi", zaključio je Vučić. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA