Srbija / "Aki je malo nervozan": Hiljade Beograđana na protestu protiv Vučićeve vlasti

15. 12. 2018. u 18:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 578

Uprkos snijegu koji pada više od 24 sata i lošoj prohodnosti saobraćaja, nekoliko hiljada demonstranata ponovo se okupilo na poziv opozicionih stranaka i Saveza za Srbiju.

Građanima koji su se okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, prvi se obratio akademik Dušan Teodorović. Teodorović je poručio da nema fer izbora dok je Vučić pet sati dnevno na televizijama, kao i dok ne budu sređeni birački spiskovi.

Poslije njega je govorio glumac Tihomir Stanić. Saobraćaj u Vasinoj ulici je zaustavljen, a obezbjeđenje protesta nosi žute prsluke na kojima piše "Jedan od pet miliona", izvještava Danas.

Sa platoa ispred Filozofskog fakulteta okupljeni su pošli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama do RTS-a i zgrade u kojoj je sjedište predsjednika Srbije.

Parola "Hajde da se prebrojimo" potekla je zbog navoda pojedinih medija i aktuelne vlasti da se tokom prošlog protesta održanog 8. decembra okupio mali broj građana, dok organizatori tvrde da je bilo više od 10.000 učesnika.

Protest protiv nasilja održava se povodom napada na lidera Ljevice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu, odnosno povodom nasilje koje, kako iz opozicije ističu, aktuelna vlast vrši nad onima koji misle drugačije.

NEMA KOMENTARA