Vulin: Vučić obaviješten, vojska spremna

Tanjug
Vulin: Vučić obaviješten, vojska spremna
FOTO: AA / Ilustracija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio da je sagledana situacija na prostoru KiM i da je o svakom detalju obavješten i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Do kasno sinoć imali smo sastanke sa predsednikom Republike i vrhovnim komadantom Aleksandrom Vučićem. On je obavješten o svakom detalju sa svim onim šta se dešava na prostoru KiM, ne samo od predstavnika Vojske Srbije, već i od BIA, ministarstva unutradšnjih i spoljnih poslova", rekao je Vulin za TV Pink.

On je dodao da je predsjednik veoma zabrinut i zainteresovan za sve što se dešava na prostoru na KiM, te da će sve odluke donositi na osnovu neposrednog uvida u sve što se dešava na tom prostoru.

"Mi smo kao Vojska spremni da ispunimo svako naređenje našeg vrhovnog komandatna, to je naš zadatak. Kakvo će naređenje biti donijeto o tome će odlučiti vrhovni komandant", istakao je Vulin.

Dodaje da će on i načelnika Generalštaba VS general-potpukovnika Milan Mojsilović biti danas u Kopnenoj zoni bezbjednosti, a da će vojnike posjetiti i predsjednik Srbije.

"Predsednik će, kada ocijeni da je potrebno, doći u obilazak naših jedinica i u Kopnenoj zoni bezbednosti i u reonu odgovornosti Treće i Četvrte brigade Vojske Srbije. Predsjednik je u neprekidnoj komunikaciji sa vojnim rukovodstvom, ali i sa svim onima koji mogu da doprinesu nekom informacijom za sve što se dešava na KiM", objasnio je Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije