Advokat kritizirao Aleksandra Vučića, voditeljica odmah prekinula emisiju

8
Radiosarajevo.ba
Advokat kritizirao Aleksandra Vučića, voditeljica odmah prekinula emisiju
Foto: Screenshoot / Detalj iz emisije na Happy TV

Advokat Čedomir Stojković gostovao je u emisiji na TV Happy u kojoj se govorilo o tome je li Srbija odustala od Europske Unije ili je Unija odustala od Srbije.

Stojković je bio jedini od gostiju emisije koji je kritizirao aktualnu vlast srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, zbog čega je atmosfera u studiju u nekoliko navrata bila vrlo napeta, a završilo se tako što je voditeljica usred govora odjavila emisiju i isključila advokata, piše Nova.rs.

U emisiji "Poslije ručka" na Happy televiziji gosti su bili novinar Novosti Dragan Vujičić, penzionisani pukovnik i haški osuđenik, zločinac Veselin Šljivančanin, izdavačica Vesna Pešić, kanadski novinar John Bosnić i Čedomir Stojković.

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Naslovnice tabloida pod kontrolom Vučića u histeriji: "Hrvatska objavila rat Srbiji"

Naslovnice tabloida pod kontrolom Vučića u histeriji: "Hrvatska objavila rat Srbiji"

Tokom cijele emisije atmosfera u studiju bila je vrlo napeta. U nekoliko navrata, posebno između Stojkovića i Johna Bosnića, činilo se da će doći do fizičkog obračuna, a onda su na kraju emisije svi gosti imali četiri minute za zaključak.

Stojković je govorio na samom kraju.

"Nemam četiri minute, krivo ste izračunali, imam 25 minuta, jer zadnji put sam dobio riječ prije sat vremena. Toliko je prošlo, a sada dobro znam da mi nećete dati vrijeme koje mi pripada, iako to vrijeme ne pripada meni, ono pripada građanima ove zemlje koji zaslužuju imati drugačije mišljenje o svakoj stvari, a u ovom slučaju imati istinu. Koja im stalno izmiče i koja im se stalno skriva i ima za cilj da od našeg naroda naprave roblje. Svojim radom, znojem i suzama stvoriti robovsku naciju koja služi onima čije je automobile gospodin Šljivančanin vidio. Skupi automobili iz Beograda", rekao je Stojković.

"Učiteljice ni vrijedni prosvjetni radnici ne voze te automobile. Ni naši radnici u rudnicima, kojima ova tajkunska država ne osigurava osnovna sredstva za zdravstvenu zaštitu, pa umiru u rudnicima da bismo mi imali ugljen i struju. Ovdje vam spominju razne historije kao da je televizija učionica historije, kao da ne možete otići u biblioteku i pročitati historijsku knjigu koja vas zanima. Pokušavaju dovesti ljude u zabludu, gledati unazad umjesto naprijed, gledati u povijest umjesto u budućnost...", dodao je Stojković.

Pukla tikva: Da li se to Aleksandar Vučić 'odrekao' Milorada Dodika?

Pukla tikva: Da li se to Aleksandar Vučić 'odrekao' Milorada Dodika?

Tada je ga je voditeljica jednostavno odrezala i odjavila emisiju koja ide uživo.

Stojković je nakon završetka emisije na Twitteru napisao:

"U buđenju ovoga porobljenog naroda neće me omesti tako niske zapreke. U ovoj orvelovskoj, otetoj državi svaka istina je zabranjena. Ipak, zahvaljujući njoj danas sam probio blokadu TV (un)Happyja. A onda: ne mogavši ​​prekinuti moj govor za buđenje - naglo su prekinuli emisiju. Javnost će pamtiti ovaj prekid emisije tokom mog govora o SNS-u koji porobljava ovaj narod... I neće zaboraviti! Pozvali su njih četvero da budu protiv mene jednoga. Pridružili su se i domaćini. Nedovoljno. Na kraju su prekinuli emisiju. Očekivano. Slabi ste", napisao je Stojković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije