Advent u Zagrebu proglašen najboljom božićnom destinacijom u Europi

Anadolija
Advent u Zagrebu proglašen najboljom božićnom destinacijom u Europi
Advent u Zagrebu i ove je godine prema glasovima posjetitelja proglašen jednim od najboljih u Europi.

Bogat program koji se u širem gradskom centru održava od kraja novembra završit će 8. januara 2017., a do tada razgledat će ga na hiljade posjetitelja.

Advent u Zagrebu nudi bogat program na čak 30 lokacija u gradskom centru. Stoga je ove godine Zagreb proglašen najboljim adventskim odredištem u Europi glasanjem onih koji su advent posjetili.

"Zagrebački advent najboljim je proglašen sa 30 posto glasova iz Hrvatske, 14,5 posto glasova iz SAD-a, preko 12 posto glasova iz Austrije, a slijede ostale zemlje", kaže Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

Zagreb je u prve dvije sedmice Adventa posjetilo 30 posto više turista nego prošle godine, a zabilježen je 40 posto veći broj noćenja.

Osim što na zagrebački Advent dolaze autobusima organizirano od Dubrovnika do Vukovara, ili pak u osobnim aranžmanima, posjetitelji dolaze najviše iz zemalja u okruženju, Slovenci, Mađari, građani BiH, Talijani, Austrijanci...

Najveći broj događanja sa najviše posjetitelja održava se na Trgu bana Jelačića, zatim na Zrinjevcu te na Tomislavovom trgu gdje je otvoreno veliko klizalište koje radi do kasno u noć.

Uz bogat muzički program, na štandovima je dostupna obilna ponuda hrane i napitaka, od posebno popularnih kobasica i fritula do kuhanog vina, čajeva i drugih napitaka.

Prošle godine Zagreb je od adventskog programa uprihodio preko 300 miliona kuna (40 miliona eura).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije