Radnici u zdravstvu traže da Vlada KS pod hitno uradi nešto kako bi se zaustavio odlazak kadra

0
Radiosarajevo.ba
Radnici u zdravstvu traže da Vlada KS pod hitno uradi nešto kako bi se zaustavio odlazak kadra
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba /

Radnici u zdravstvu Kantona Sarajevo u 11h okupili su se ispred zgrade Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i krenuli u mirnu protestnu šetnju glavnom saobraćajnicom prema zgradi Vlade Kantona Sarajevo.

Protestna šetnja radnika u zdravstvu KS uzrokovala je kolaps u saobraćaju. Otežavajuća okolonost za sve građane našeg grada jesu izuzetno visoke temperature, no radnike to nije zaustavilo u traženju svojih prava.

Članovi Sindikata radnika u zdravstvu KS, njih oko 3.500, nezadovoljni su odnosom Vlade KS prema radnicima u zdravstvu.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Oni zahtijevaju isplatu jednokratne novčane pomoći svim radnicima u zdravstvu KS u iznosu od 2.520 KM prema Uredbi koju je prošle godine donijela Vlada Federacije BiH, te da se poništi odluku koju je Vlada KS donijela po pitanju isplate jednokratne pomoći, u kojoj se navodi da svaki menadžment ustanove, koji želi isplatiti jednokratnu pomoć, mora dobiti saglasnost od Vlade.

Također traže i da Vlada KS pod hitno uradi nešto kako bi se zaustavio odlazak zdravstvenog kadra iz zdravstvenih ustanova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije