Zdravstveni radnici najavili proteste ispred zgrade Vlade u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Zdravstveni radnici najavili proteste ispred zgrade Vlade u Sarajevu
Foto: Pexels / Ilustracija

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo odlučio je organizirati mirno okupljanje u obliku protesta ispred zgrade Vlade KS u četvrtak, 23. maja. Najavili su da će protest trajati od 12 do 14 sati.

U službenom saopćenju istaknuli su da je svrha ovih protesta izražavanje općeg nezadovoljstva prema postupanju Vlade KS prema radnicima u zdravstvu i zahtjev za isplatom jednokratne pomoći svim radnicima u javnozdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo prema Uredbi o isplati pomoći od poslodavca.

Također, obavijestili su da će sudionici i redari mirnog okupljanja moći nositi transparente s odgovarajućim porukama koje ne smiju sadržavati uvredljive sadržaje.

Haris Džinović donio važnu odluku u vezi Meline: "Nisam imao šta da prebolim"

Haris Džinović donio važnu odluku u vezi Meline: "Nisam imao šta da prebolim"

Sigurnost mirnog okupljanja - protesta osiguravat će redari i članovi Glavnog odbora Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo: Jasmin Avdović, Almedin Šendro, Kemal Torlak, Edin Kulovac, Anel Selimović i Admir Korman.

Inače, Sindikat radnika u zdravstvu KS prethodno je izrazio zabrinutost zbog nedostatka osoblja ove godine. Nadalje su naglasili da domovi zdravlja, osim nedostatka kadra, nemaju dovoljno opreme za pružanje kvalitetne usluge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije