Zimska služba KJKP Rada stalno na terenu

Fena
Zimska služba KJKP Rada stalno na terenu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Snijeg je počeo padati slabijim intenzitetom od jedan sat iza ponoći i ima tendenciju prestanka.

Takvi vremenski uvjeti obavezuju Zimsku službu na stalni boravak na terenu uz višekratno posipanje prometnica i drugih javno-prometnih površina u njenoj nadležnosti - rekao je za Fenu glasnogovornik Rada Mirza Ramić.

Angažirano je 49 specijalnih vozila i 60 radnika koji ručno čiste pješačke prolaze.

Iz KJKP Rad vozačima savjetuju opreznu vožnju i obavezno korištenje zimske opreme, a vlasnike i korisnike stambenih i poslovnih prostora upozoravaju na zakonsku obavezu čišćenja snijega i poledice s prilaznih puteva i drugih površina ispred objekata ukoliko se one ne tretiraju kao javne.

Ramić je istakao i da su kontejneri u naseljima namijenjeni isključivo za komunalni otpad, te da je odlaganje kabastog otpada ili pepela u kontejnere zakonom zabranjeno i novčano kažnjivo.

Naglasio je da kontrolu ove zakonske obaveze vrši služba komunalnih redara svakodnevno i ona će uraditi ono što je po zakonu.

"U slučaju da građani uoče odlaganje kabastog otpada ili pepela u kontejnere mogu pozvati eko redare na broj telefona je 033/ 66 00 00", kazao je Ramić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije