Zbog protesta studenata izmjene u odvijanju gradskog saobraćaja

Radiosarajevo.ba
Zbog protesta studenata izmjene u odvijanju gradskog saobraćaja
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Zbog održavanja mirne šetnje studenata, koju organizuje Asocijacija Farmaceutskog, Stomatološkog i Fakulteta zdravstvenih studija, danas će doći do izmjene saobraćaja u vremenskom periodu od 11.55 do 15.00 sati, saopćili su iz preduzeća GRAS.

Studenti će se kretati od Rektorata UNSA. s kraćim zadržavanjem kod zgrade Vlade Kantona Sarajevo, do Medicinskog fakulteta u Sarajevu, i to ulicama Obala Kulina Bana, Reisa Džemaludina Čauševića, Alipašina i Bolnička.

Samo je u ulici Alipašina, od raskrsnice s ulicom Maršala Tita do raskrsnice s ulicom Koševo, odobreno kretanje kolovoznom površinom, što će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza putnika:

Trolejbuske linije 102 (Otoka-Jezero) i 107 (Dobrinja-Jezero) biće preusmjerene na Trg Austrije.

Privremeno će, do prolaska učesnika protesta, biti obustavljane autobuske linije 21 (Sutjeska-Vogošća), 22 (Sutjeska-Ilijaš), 14 (Dom Armije-Podhrastovi), 16 (Dom Armije-Bare), 16b (Dom Armije-Koševsko Brdo), 17 (Dom Armije-Breka), 20 (Park-Jagomir), te minibuske linije 74 (Park-Sedrenik), 68 (Sutjeska-Poljine) i 69 (Sutjeska-Nahorevo).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije