Protest studenata Univerziteta u Banjoj Luci: Tražimo istragu seksualnih afera

Radiosarajevo.ba
Protest studenata Univerziteta u Banjoj Luci: Tražimo istragu seksualnih afera
Gotovo stotinu studenata Univerziteta u Banja Luci "zauzelo" je u utorak zgradu Rektorata, zbog brojnih problema s kojima se se susreću, zbog čega su iznijeli nekoliko zahtjeva pred upravu Univerziteta.

Kako se navodi, među okupljenim studentima su i predstavnici Unije studentata Republike Srpske, te banjalučkog Studentskog parlamenta, koji traže da se riješe dugogodišnji problemi studenata ovog univerziteta, prenosi ATV.

Studenti, između ostalog, zahtijevaju da Senat donese unificirana pravila studiranja koja će se primjenjivati na svim fakultetima, a koja se odnose na predispitne obaveze i polaganje ispita. Na listi zahtjeva je i razrješenje pozadine afere na Tehnološkom fakultetu, gdje je referent Studentske službe Velimir Balaban optužen za seksualne ucjene.

Također, zahtijevaju i da se istraže sve afere seksualnog uznemiravanja na Univerzitetu, te da se prekine narušavanje autonomije studentskih organizacija i predstavničkih tijela, kao i mobing nad studentskim predstavnicima.

Prema ranijim najavama, na ovom protestu u zgradi Rektorata Univerziteta u Banja Luci trebalo bi da bude prisutno oko 150 studenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije