Govedarica: Dodik je u moralnom rastrojstvu

A. D.
Govedarica: Dodik je u moralnom rastrojstvu
/ Foto: Anadolija
Nakon maratonske sjednice Narodne skupštine RS-a na kojoj je povučena odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH danas su press održali čelnici Saveza za promjene.

Predsjednik SDS-a Vukora Govedarica kazao je da je predsjednik SNSD-a i RS-a Milorad Dodik još u septembru saopćio javnosti da neće ići u sprovođenje odluke o referendumu jer bi takva odluka RS mogla da uvede u nesagledive posljedice i potpunu izolaciju.

"Međutim samo sedmicu kasnije je shvatio da je potpuno razgoličen i on i njegova politička prevara, pa je odgovornost pokušao da svali na opoziciju. Mi smo tražili od njega da provede odluku. Ali sve upućuje na to da nikada nije ozbiljna namjera da provedu referendum o radu suda i tužilaštva. Dodik je kapitulirao i nažalost ovo se već dešava dugi put u parlamentu. Napravio je veliki stepen primitivizma u Skupštini, on je od sebe napravio žonglera a svi ostali su klovnovi. Ovo je pokazalo u kakvom se moralnom rastrojstvu nalazi i koliko je neuračnljiv", rekao je Govedarica

Lider PDPD-a Branislav Borenović rekao je da je jučerašnja sjednica pokazala da je politika vladajuće koalicije predvođene Dodikom naozbiljnija smetnja normalnom razvoju RS-a.

"Pokazalo se da su njihove namjere loše", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije