Završeni protesti u Sarajevu, dogodio se incident

E. H.
Završeni protesti u Sarajevu, dogodio se incident
Nekoliko stotina građana, najviše studenata, protestiralo je danas ispred Zemaljskog muzeja u cilju iskazivanja nezadovoljstva trenutnom sigurnosnom situacijom u Sarajevu.
Neformalna grupa studenata psihologije, kolega stradalih studentica Edite Malkoč i Selme Agić, iznijela je tri zahtjeva na današnjim protestima.
 
"Tri zahtjeva koja smo iznijeli jesu borba protiv neznanja, tj. da se na odgovorne pozicije biraju sposobni a ne podobni ljudi, zahtijevamo transparentan sudski postupak protiv Sanjina Sefića od hapšenja do trenutka izricanja presude, nadalje zahtijevamo sprovođenje posebne, nezavisne istrage, kako bi se utvrdila istinitost informacija od komesara Ćosića te Kantonalnog tuzilaštva s ciljem utvrđivanja odgovornih za propuste u sigurnosnom sistemu", navela je Lamija Spahić ispred grupe koja je organizirala proteste.
 
Okupljenim građanima organizatori su se najprije obratili sa zahtjevima u kojima su se svi složili, nakon čega su izveli kratki performans u kojem su studenti čitali imena žrtava brze vožnje u Sarajevu.
 
Za sve stradale u saobraćajnim nesrećama održana je i minuta šutnje. Okupljeni su potom skandirali: "Za zvanje je potrebno znanje", "Hoćemo pravdu", "Ko je kriv" i "Hoćemo istinu", i zatim izašli na glavnu saobraćajnicu.
 
Simboličnim izlaskom na glavnu saobraćajnicu zvanično su završeni protesti u Sarajevu.
 
 
Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba, pri razilasku dogodio se manji incident. Naime, stariji gospodin je pokušao oteti megafon studentima govoreći im kako su uvezana banda koja djeluje širom BiH. Starijeg gospodina privela je policija, javlja reporter našeg portala.
 
Glavna saobraćajnica više nije blokirana za saobraćaj...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije