Sarajevo / Završeni protesti ispred KCUS-a za Nadin: Nećemo odustati

02. 12. 2019. u 16:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 53

Završen je mirni protest ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kojeg su organizirali Članovi Udruženja "Sarajevska raja" zbog, kako su naveli, odbijanja liječenja maloljetne Nadin Smajlović.

Ispred KCUS-a: Počeo protest za maloljetnu Nadin Smajlović

Članovi Udruženja "Sarajevska raja" danas u 15 sati okupili su se ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kako bi održati mirne proteste zbog, kako je navedeno, odbijanja liječenja maloljetne Nadin Smajlović. "Protest organiziramo zbog odbijanja liječenja Nadin Smajlović i nepružanja pomoći ljekara", naveli su iz ovog Udruženja.

"Protest organiziramo zbog odbijanja liječenja Nadin Smajlović i nepružanja pomoći ljekara", naveli su iz ovog Udruženja. 

Nedim Ramić, predsjednik Udruženja "Sarajevska raja", kazao je da su morali reagirati, jer niko nije želio.

"Naši zahtjevi su da se sankcionišu doktori koji su kazali da ne žele liječiti Nadin. Tražimo da Vlada FBiH smijeni menadžment KCUS-a. Smatramo da novca ima, one se mogu uzeti iz akciza, koje se svakako ne koriste", kazao je Ramić.

Poručio je da od svojih zahtjeva neće odustati.

Majka Nadin Smajlović zahvalila se svim medijima na praćenju ovog slučaja.

"Direktorica KCUS-a na štrajku nedavno je kazala da je eksplicite pitala ko ce liječiti moju kćerku. Svi su rekli da ne žele. Jesmo li se zapitali ko će nam liječiti djecu. Gdje su sada majke koje mi govore da im djeca leže na postelji. Mi nemamo lijekove za djecu, a zamislite da se desi epidemija tuberkuloze", kazala je majka malene Nadin Smajlović.

Ispričala je kako su liječenje njene kćerke odbili ljekari koji je nikad nisu ni vidjeli.

"Zamislite da nisam u ovom sistemu zdravstva, šta bi bilo sa mojim djetetom. U ovom slučaju zakazao je Klinički centar. KCUS na čelu sa menadžericom mi je kazao da ne smiju potpisati ništa dok to ne odobri menadžment", dodala je majka.

Najavila je da ce tražiti odgovore od menadžmenta KCUS-a te kako se nada da će se o ovom oglasiti i Vlada FBiH.

"Lijeka za moju Nadin na Kliničkom centru nema, tako su mi rekli" kazala je Amina Smajlović.

Nana malene Nadin Smajlović ispred KCUS-a u suzama nam je kazala da želi da sva djeca ovog svijeta imaju pravdu.

"Naša djeca zaslužuju najbolje, ja se ovdje ne borim samo za moju Nadin, nego za svu djecu. Da imaju svoja prava", kazala nam je.

Povodom protesta oglasili su se s Discipline za zdravlje KCUS-a saopćenjem za javnost o postupku liječenja Nadin Smajlović kojeg smo prenijeli u cjelosti.

Oglasili se iz KCUS-a o liječenju Nadin Smajlović

Članovi Udruženja "Sarajevska raja" danas u 15 sati okupili su se ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kako bi održati mirne proteste zbog, kako je navedeno, odbijanja liječenja maloljetne Nadin Smajlović. Članovi Udruženja "Sarajevska raja" danas u 15 sati okupili su se ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kako bi održati mirne proteste zbog, kako je navedeno, odbijanja liječenja maloljetne Nadin Smajlović.

NEMA KOMENTARA