BiH / Ispred KCUS-a: Počeo protest za maloljetnu Nadin Smajlović

02. 12. 2019. u 15:16:00 O. K.

Shares: 876

Članovi Udruženja "Sarajevska raja" danas u 15 sati okupili su se ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu kako bi održati mirne proteste zbog, kako je navedeno, odbijanja liječenja maloljetne Nadin Smajlović.

"Protest organiziramo zbog odbijanja liječenja Nadin Smajlović i nepružanja pomoći ljekara", naveli su iz ovog Udruženja.

Danas u 15 sati: Protesti za malenu Nadin Smajlović ispred KCUS-a

Nedim Ramic, predsjednik Udruženja "Sarajevska raja" kazao je da su morali reagirati, jer niko nije želio.

"Naši zahtjevi su da se sankcionišu doktori koji su kazali da ne žele liječiti Nadin. Tražimo da Vlada FBiH smijeni menadžment KCUS-a. Smatramo da novca ima, one se mogu uzeti iz akciza, koje se svakako ne koriste", kazao je Ramic.

Poručio je da od svojih zahtjeva nece odustati.

Majka Nadin Smajlović zahvalila se svim medijima na praćenju ovog slučaja.

"Direktorica KCUS-a na štrajku nedavno je kazala da je eksplicite pitala ko ce liječiti moju kćerku. Svi su rekli da ne žele. Jesmo li se zapitali ko će nam liječiti djecu. Gdje su sada majke koje mi govore da im djeca leže na postelji. Mi nemamo lijekove za djecu, a zamislite da se desi epidemija tuberkuloze", kazala je majka malene Nadin Smajlović.

Ispričala je kako su liječenje njene kćerke odbili ljekari koji je nikad nisu ni vidjeli.

"Zamislite da nisam u ovom sistemu zdravstva, šta bi bilo sa mojim djetetom. U ovom slučaju zakazao je Klinički centar. KCUS na čelu sa menadžericom mi je kazao da ne smiju potpisati ništa dok to ne odobri menadžment", dodala je majka.

Najavila je da ce tražiti odgovore od menadžmenta KCUS-a te kako se nada da će se o ovom oglasiti i Vlada FBiH.

"Lijeka za moju Nadin na Kliničkom centru nema, tako su mi rekli" kazala je Amina Smajlović.

Nana malene Nadin Smajlović ispred KCUS-a u suzama nam je kazala da želi da sva djeca ovog svijeta imaju pravdu.

"Naša djeca zaslužuju najbolje, ja se ovdje ne borim samo za moju Nadin, nego za svu djecu. Da imaju svoja prava", kazala nam je.

NEMA KOMENTARA