Smajlović: Nisu osigurali terapiju ni saglasnost za liječenje u Turskoj

Radiosarajevo.ba
Smajlović: Nisu osigurali terapiju ni saglasnost za liječenje u Turskoj
PrtScr / Denis Smajlović

Denis Smajlović,  koji je u medije dospio nakon prijetnji dr. Edi Hasanabegoviću, šefu Pedijatrijske klinike KCUS-a, a zbog komplikacija pri izmještanju njegove 13-kćerke na liječenje u inostranstvo, sinoć se oglasio na svom Facebook profilu. 

Sve koji daju podršku u borbi za pravo na liječenje i život njihove kćerke, obavijestio je da menadžment Pedijatrijske klinike KCUS -a još nije osigurao liječenje ni terapiju, te da nisu potpisali ni saglasnost za liječenje u Turskoj.

"Ne osjećamo se bespomoćno, jer imamo sve vas uz nas, a hvala Bogu za sad i finansijski smo neovisni, ali pitam se, a pitam i sve vas kako se osjećaju mnogi roditelji u BiH koji nažalost nemaju novac, a nemaju ni mogućnost liječenja? Kako se osjeća roditelj kojeg oni u koje gleda kao Boga i očekuje da pomognu njegovom djetetu ostave na cjedilu. Zapitajmo se dobro dokle smo došli kao društvo i da li ćemo ovo trpiti i samo nijemo posmatrati. Mi ne možemo i mi ćemo se boriti i javno govoriti", napisao je, između ostalog Smajlović. 

Kako je dodao, Muriz Memić se bori za pravdu svog ubijenog sina već tri godine.

"Zato se svi moramo boriti za našu djecu dok su nam živa. Borit ćemo se za našu kćerku do pobjede. Djelite ovo”, zaključio je Smajlović.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije