! / Za čisto Sarajevo: Građani se pozivaju da koristite reciklažno dvorište KJKP RAD

06. 05. 2021. u 17:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Facebook stranica Prljavi grad Sarajevo, koja je napravljena isključivo radi podizanja svijesti građana Sarajeva o kulturi urbanog života, kao i kritika ponašanja građana i odgovornih u vlasti zbog nečistoće u gradu Sarajevo, svoje pratitelje pozivaju da koristite reciklažno dvorište KJKP RAD Sarajevo. 

Naime, dvorište se nalazi u sarajevskom naselju Buča potok i jako je jednostavno doći do njega. 

U okviru Regionalnog centra za upravljanje otpadom Smiljevići nalazi se reciklažno dvorište, namijenjeno razvrstavanju, ali i privremenom skladištenju posebnih vrsta otpada.

Reciklažno dvorište KJKP RAD - undefined

Facebook: Reciklažno dvorište KJKP RAD

Građani mogu u reciklažno dvorište da lično dostave različite vrste otpada: papir, plastiku, staklo, otpadne gume, metalni glomazni i sitni otpad, kabasti kućni otpad, ambalažu od drveta, krupni i sitni električni i elektronički otpad, fluorescentne cijevi, baterije i akumulatore.

Oni koji to nisu u mogućnosti, mogu pozvati na broj 033 64 10 51 kako bi preduzeće “Rad” svojim vozilima prevezlo otpad na ovu lokaciju.

Radno vrijeme: radnim danima i subotom od 07.00 do 19.00 sati, te nedjeljom od 07.00 do 13.30 sati.

Reciklirajmo... Za čisto i lijepo Sarajevo!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)