Nova linija odjeće od reciklirane plastike, u prodaji samo 1,337 komada

0
Fena
Nova linija odjeće od reciklirane plastike, u prodaji samo 1,337 komada
FOTO: EPA / Tajvan

Tajvanska firma Razer kreirala je odjeću koja sadrži 88 posto reciklirane plastike, a materijali su prethodno uklonjeni iz mora i oceana diljem svijeta.

Novom linijom odjeće pokušava se podići svijest o očuvanju životne sredine. Također, pokušava se skrenuti pažnja na to da svake godine u oceanima završi oko osam miliona tona plastike, što pridonosi klimatskim promjenama i prijeti našoj opskrbi hranom.

Plastični otpad utiče na globalno zagrijavanje, ali i na živi svijet u morima i oceanima. Iz godine u godinu sve više životinja stradava od posljedica zagađenja.

Ovo nije prvi ovakav potez firme Razer. Još u oktobru, Razer se udružio s kompanijom Conservation International kako bi sakupio novac za spašavanje svjetskih šuma, piše PC Gamer.

Za svaki komad odjeće, Razer upotrijebi oko kilogram reciklirane plastike. Broj artikala je ograničen, a u prodaji će se naći samo 1,337 komada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije