Adela Čomor i Emir Hastor najbrži u utrci 'Trčim, uživam, recikliram'

0
Radiosarajevo.ba
Adela Čomor i Emir Hastor najbrži u utrci 'Trčim, uživam, recikliram'
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Održana utrka "Trčim,uživam reciliram"

Povodom Dana planete Zemlje, u Sarajevu je ove sunčane subote održana druga po redu utrka "Trčim, uživam, recikliram". 

Oko dvjesto trkačica i trkača okupilo se na kružnoj stazi u Butilama u naseju Stup, gdje je održana ova trka na 6.000 metara. 

Posebnost ove utrke je što su se svi učesnici prilikom registracije obavezali da će na start utrke donijeli minimalno 20 PET boca. Na ovaj način prikupljene su velike količine reciklažnog otpada, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Darko Lončar ispred organizatora, udruženja "Dečki u plavom". 

"Na ovaj način želimo ukazati na ekološke probleme u našem društvu, s akcentom na promjenu ponašanja kad je u pitanju reciklaža, potreba za recikliranjem, kao i mogućnosti zaštite okoliša putem recikliranja. Organiziranjem prve utrke ovog tipa, Udruženje Dečki u plavom osiguralo je da se Sarajevo nađe među europskim gradovima koji organiziraju ovaj vid promocije ekološke osvještenosti".

Sarajevo danas - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Sarajevo danas

Trka je organizirana u suradnji sa KJKP Rad.

Najbrže takmičarke u ženskoj konkurenciji su: Adela Čomor, Alma Alijagić i Ivana Perlain Uzunović.

Najbrži u muškoj konkurenciji bili su: Emir Hastor, Džemal Jašarević i Zaim Šuman. 

Među učesnicima utrke našli su se i predstavnici gradskih i kantonalnih vlasti. Tako je na startu naša kamera zabilježila gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić, koja je trčala sa suprugom. 

Podršku utrci je dao i premijer KS Edin Forto koji je došao sa sinom, ali nije trčao.

Iz udruženja "Dečki u plavom" već najavljuju i sljedeći trkački događaj. To je utrka na 10 kilometara "Stazama Bosne srebrene" koja će se 9. maja održati u Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije