Vode nema u 34 ulice - Provjerite i pripremite zalihe!

Radiosarajevo.ba
Vode nema u 34 ulice - Provjerite i pripremite zalihe!
Iz KJKP Vodovod i kanalizacije stiglo je obavještenje o stanju vodosnabdijevanja, najavama noćnog obaranja pritiska vode i popravkama kvarova za 16. novembar.

Dnevno vodosnabdijevanje je uredno a u toku noći, od 24:00 do 5:00 isporuka vode obavlja se pod smanjenim pritiskom, i to u dijelovima grada: od Dolac-Malte do Baščaršije, Otoka, Č. Vila, Alipašino Polje, Dobrinja, Saraj-Polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Ciglane, Koševsko Brdo i ulice Alipašina i Koševo.

Danas počinju radovi na rekonstrukciji /izgradnji/ vodovodne mreže u dijelu naselja Hrasnica, ulica Generala Izeta Nanića, 6. Aprila, Izeta Mušića, Šehitluci, Zije Krajine i Begluk. Izvođač radova je „Mibral“ d.o.o. Sarajevo, a radovi se finansiraju iz budžeta KS-a - Vodne naknade. U narednom periodu dolazit će do povremenih prekida u vodosnabdijevanju o čemu će potrošači biti blagovremeno obaviješteni.

U ulici Šipska na broju 36 danas će se obavljati radovi na povezivanju cjevovoda profila DN 500, uslijed čega će u terminu 12:00 do 15:00 sati doći do poremećaja u vodosnabdijevanju slijedećih naselja: Ciglane, Bare, Šip, Pofalići, Velešići i Koševsko Brdo.

Zbog izvođenja redovnih radova na održavanju - popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži, dana 16.11.2016.g. u terminu od 09:00 do 16:00 sati doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju slijedećih ulica: Vrazova, Osmana Nakaša, Urijan Dedina, Soukbunar, Isaka Samokovlije, Požegina, Kerima Džafića, Edhema Mulabdića, Bajrama Zenunija, Omera Kovača, Mehe Smailagića, Radenka Abazovića, Zagrebačka, Derviša Numića, Koševo, Ramiza Alića, Branilaca Hotonja, Orahov Brijeg, Muje Šejte, Kobilja Glava i Iza Hrida.

Apelira se na potrošače da vodu koriste što racionalnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije