Slučaj "deložacija škole": Šta je dogovoreno na sastanku

Radiosarajevo.ba
Slučaj "deložacija škole": Šta je dogovoreno na sastanku
Općina Centar / OŠ Silvije Strahimir Kranjčević
Pravobranilaštvo Kantona Sarajevo treba poduzeti sve aktivnosti kako ne bi došlo do izvršenja sudske presude za OŠ Silvije Strahimir Kranjčević.

Tako glasi zaključak današnjeg sastanka povodom aktuelnog slučaja deložacije Osnovne Škole Silvije Strahimir Kranjčević u Sarajevu.  

Sastali su se premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i sekretarica Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS-a Ljiljana Prelčec s direktoricom Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević Dženitom Kurtović, predstavnicima roditelja i zamjenikom Pravobranilaštva KS-a Ademom Festićem.

Na sastanku je dogovoreno da Pravobranilaštvo KS-a poduzme sve aktivnosti kako ne bi došlo do izvršenja sudske presude zbog odgojno-obrazovnog procesa učenika te škole koji ne može trpjeti prekid nastave.

Dogovor je i da Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo poduzmu sve zakonske aktivnosti u pravcu nesmetanog odvijanja odgojno-obrazovnog procesa učenika te škole.

Satanak je organiziran povodom izvršenja prvostepene presude Općinskog suda u Sarajevu, kojom je naloženo Osnovnoj školi Silvije Strahimir Kranjčević u Sarajevu da Savezu izviđača Federacije Bosne i Hercegovine Sarajevo preda prostorije zgrade u kojoj je smještena Škola (tzv. Dom izviđača), slobodan od ljudi i stvari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije