Dvorana Grbavica / DF: SDA je pokazala da ne može voditi građane u napredak

01. 11. 2017. u 11:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Odluka o raspisivanju referenduma za preimenovanje naziva Sportske dvorane Novo Sarajevo u Sportsku dvoranu Goran Čengić nije dobila potrebnu dvotrećinsku većinu od 21 glasa, navodi se u saopćenju Demokratske fronte.

"Bar donekle raduje činjenica da je sedamnaest vijećnika, što je natpolovična većina Vijeća – glasalo da se dozvoli građanima da sami kažu žele li da ovaj objekt dobije ime po čovjeku, borcu i heroju koji, i dalje tako mislimo i uvijek ćemo biti na tom stajalištu – to i zaslužuje", piše u saopćenju Demokratske fronte, gdje se dalje navodi da su za referendum glasali vijećnici Naše stranke, Demokratske fronte, SDP-a i Građanske stranke – svih 13.

Kako dalje navode, četiri vijećnika (Igor Gavrić , Edin Rovčanin,oba iz SBB-a, Zuhmed Džaka – BPS i Srđan Srdić (samostalni) dali su podršku referendumu. Jedna vijećnica iz SBB-a nije bila prisutna na sjednici, a četvrti član Kluba SBB-a nije podržao referendum.

"U suštini – SDA (devet vijećnika) je ta, koja je uz pomoć male grupe prodanih duša onemogućila građanima da sami kažu šta žele. Njihovu savjest naprosto je nemoguće probuditi, njihov mozak je zaleđen u 1992. godini i definitivno su pokazali da nisu sposobni voditi građane u napredak i prosperitet. Poznaju i priznaju samo zakone sile,mišića i korupcije. Podsjećamo na dvije narodne. Jedna kaže: 'Možeš koliko hoćeš ali ne možeš dokle hoćeš' Druga govori : 'Ničija do zore nije gorjela!' Neće ni vaša!", istaknuli su iz DF-a.

KOMENTARI (1)