Više od 100 volontera se udružilo za čišćenje poznatog sarajevskog izletišta

1
Radiosarajevo.ba
Više od 100 volontera se udružilo za čišćenje poznatog sarajevskog izletišta
Foto: KJKP Rad / Akcija čišenja Barica

U subotu, 20. aprila je na lokalitetu Barica u Sarajevu započela masovna akcija čišćenja koja je okupila više od 100 volontera iz različitih organizacija i škola.

Više od 100 volintera Let's Do It Bosna i Hercegovina, učenika Srednjih škola učesnika projekta "Planeta protiv plastike", Jericho fondacije i uposlenika KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo, danas, 20. aprila su se okupili na lokalitetu Barica povodom akcije čišćenja.

"Akcijom čišćenja se nastoji obilježiti 22. aprila - Dan planete Zemlje, a ujedno i podići svijest o zaštiti okoliša i značaju pravilnog ophođenja spram proizvedenog otpada", navodi se u saopćenju KJKP RAD.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Ovaj događaj odražava angažman lokalne zajednice u borbi za čistiju i zdraviju okolinu. Učesnici akcije su se okupili s ciljem da očiste lokalitet Barica, istaknuto izletište koje je često pogođeno nagomilanim smećem.

Kroz zajednički trud i predanost, učesnici akcije čišćenja Barica pokazuju kako svaki pojedinac može doprinijeti pozitivnim promjenama u zaštiti našeg okoliša.

Akcija čišćenja Barica je počela! Više od 100 volintera Let's Do It Bosna i Hercegovina, učenika Srednjih škola...

Posted by KJKP RAD Sarajevo on Saturday, April 20, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije