Sarajevo / ViK najavio radove za danas i naredna dva dana: Pripremite kanistere

11. 12. 2021. u 08:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Radnici KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo danas i u narednim danima vršit će radove na terenu.

Danas u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, planirani su radovi na popravkama kvarova u ulicama:

Mis Irbina, Reisa Džemaludina Čauševića, Alipašina, Betanija i Nahorevska, a u nedjelju, planirani su radovi na popravci kvara u ulicama:

Asima Behmena, Vahide Maglajlić i Grada Kalgarija.

U ponedjeljak, 13. decembra, u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, planirani su radovi na popravkama kvarova u ulicama:

Edhema Mulabdića, Ahmeda Ljubunčića, Gliše Jankovića, Drinska, Dolačka, Rajlovačka cesta, Velika aleja, Krste Hegedušića, Mliništa, Husinjska, Isaka Samokovlije, Velešići, Blagovac III, Skendera Kulenovića, Donji Hotonj, Dr. Jusufa Tanovića, Boraca Zlatišta, Brezanska, Drinska, Pofalićka, Mustafe Muje Pašića i Muvedina Ramovića.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuje se po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

U sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD, za ponedjeljak, 13. decembra od 08:00h, planirani su radovi na zamjeni hidromašinske opreme u PS „Alipašin most“, izvođač radova Unioninvest d.d. Sarajevo.

Zbog navedenog, doći će do poremećaja (pada pritiska) a na višim kotama i do prekida u vodosnabdijevanju naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, te ulica: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska, Armije RBiH i Ivanjska.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se po okončanju radova u večernjim satima. Za sve informacije možete se obratiti Dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA