ViK: Mijenja se oprema u Bačevu, mnoge sarajevske ulice bez vode

0
Radiosarajevo.ba
ViK: Mijenja se oprema u Bačevu, mnoge sarajevske ulice bez vode
Foto: Facebook / ViK na terenu

Radnici KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo danas će popravljati kvarove i održavati vodovodni sistem.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Antuna Hangija, Uglješe Uzelca, Začardak, Blagovac, Alipašina i Kulovića.

Ispitivanje kanala vršit će se u ulici Ćemerlina.

Mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Igmanska cesta, Đamijska, Antuna Branka Šimića, Omladinska i Braće Kršo, a ručno čišćenje slivnika u ulici Mehmeda Handžića.

Crpanje revizionog okna vršit će se na Kromolju.

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Sedrenik, Tepebašina, Hasana Merdžanovića, Fridriha Kacera, Vreoca, Maria Mikulića, Muhameda ef. Pandže, Mustafe Behmena, Patriotske lige, Humska, Ruđera Boškovića, Tvornička, Bjelašnička, Porčina, Ramića sokak, Betanija, Varaždinska, Novopazarska, Šehidska, Iza bašće i Meše Čohodara.

Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima.

U sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD, danas, 26.2.2021. godine, planirani su radovi na zamjeni hidromašinske opreme u PS "Bačevo".

Zbog navedenog, u periodu od 11:00 do 14:00 sati može doći do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim dijelovima grada: Sokolović kolonija, Lužani, Stupsko brdo, Stup, Bačići, Doglodi, Bojnik, Dobroševići, Ahatovići, Osik, Lužansko polje, te kompleks hotela i fakulteta na Ilidži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije