Verbalni okršaj Konakovića i Kojovića na javnom servisu zbog vodovoda, SDA, KCUS-a

A. D.
Verbalni okršaj Konakovića i Kojovića na javnom servisu zbog vodovoda, SDA, KCUS-a
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković (SDA) i kantonalni zastupnik i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović gostovali su večeras u emisiji "Pošteno" FTV-a.

Kao što se moglo i očekivati, obojica su javno sučelili svoje stavove, a njihovo gostovanje na javnom servisu ličilo je na verbalni okršaj.

Jedna od tema je bila i vodosnadbijevanje odnosno česte nestašice vode u Sarajevu, a Kojović je premijeru KS-a dobacio "sada vam je odjednom voda u trećoj godini mandata problem". Na to mu Konaković nije ostao dužan te mu je rekao "vama je problem što se ovo pitanje riješava"

Dok je Konaković govorio da je smanjen broj nezaposlenih, Kojović mu je kazao da nema tačne podatke.

Konaković je izjavio da nema namjeru izaći iz SDA, ali da ima pravo da kritikuje neodgovorne pojedince iz te stranke

Konaković je govorio da su otvorene nove tvornice, ali da ne može govoriti o podacima pozvavši i Kojovića i voditeljicu da dođu u njegov kabinet

"Odakle vam 100 miliona više iz budžeta", pitao ga je Kojović, a Konaković mu je uzvratio "protivnici ovakvom pričom žele zasjeniti sve dobro što je radila Vlada KS-a".

Prema njegovim riječima, Svjetska banka utvrdila je da ima 20 posto novih firmi u KS-u. Premijer je u emisiji upitan da li je posao dao i Nedžadu Brankoviću i Šefkiji Okeriću iz SDA, što je on negirao.

 "Odlazeći direktori iz SDA lažu, a njih sam tužio", rekao je Konaković. Na kraju je priznao "i ja sam za dvoranu po imenu Gorana Čengića".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije