Ugovor potpisan: Dvorana u Novom Sarajevu će imati najsavremeniju kuglanu

J. Ć.
Ugovor potpisan: Dvorana u Novom Sarajevu će imati najsavremeniju kuglanu
Sportska dvorana “Novo Sarajevo” na Grbavici uskoro će imati i najsavremeniju kuglanu.

Ugovor sa njemačkom firmom o nabavci najsavremenije opreme za kuglanu sa četiri staze u "evropskom" sistemu, potpisana je početkom ovog mjeseca, a vrijednost radova je 199.000 KM.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predstavnici njemačke firme Karl Funk Gmbh&Co.KG potpisali su Ugovor o nabavci opreme za kuglanu u Sportskoj dvorani Novo Sarajevo.

Kako saznajemo, radi se o nabavci najsavremenije opreme za kuglanu s četiri staze u "europskom" sistemu.

"S obzirom na to da u regionu nema firme koja bi po europskim standardima opremila kuglanu, na Međunarodnom tenderu dobila je njemačka firma Gmbh&Co.KG  koja će isporučivati svu opremu ali bit će i sitnih građevinskih radova", kazali su za Radiosarajevo.ba iz Press službe.

Pored nabavke i montaže kompletne opreme za kuglanu, navedeni Ugovor podrazumijeva i opremanje pratećih sadržaja poput prostora za sudije i ljekara, svlačionice, prostor za takmičare i gledalište,  uz izvođenje neophodnih pratećih građevinsko-zanatskih i elektro radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije