Saopćenje / NS, SDP, DF i GS traže da dvorana na Grbavici nosi ime Gorana Čengića

29. 04. 2017. u 20:25:00 Fena

Shares: 0

Naša stranka, SDP, DF i GS traže da sportska dvorana na Grbavici u Sarajevu dobije ime hrabrog i humanog čovjeka Gorana Čengića, saopćeno je iz Naše stranke.

Vijećnici ovih stranaka u Općinskom vijeću Novo Sarajevo inicirali su da prijedlog bude na dnevnom redu naredne sjednice Vijeća.

"Naša stranka je 2013. godine uputila ovu inicijativu, ali tada nije bilo podrške od većine i načelnika.Sada Naša stranka ponavlja tu inicijativu, uz podršku SDP-a, DF-a i GS-a, kao i javnosti, građanki i građana Novog Sarajeva. Ovo je dobar primjer očitovanja zajedničkih, antifašističkih vrijednosti građanskog bloka. Goran Čengić je svijetli primjer civilizacijskih vrijednosti u vremenima mraka i mlade generacije bi trebale učiti o vrijednostima kojima se vodio kada se neustrašivo pobunio protiv zločinca Veselina Vlahovića Batka stajući u zaštitu starog profesora Husnije Ćerimovića", navedeno je u zajedničkoj poruci vijećnica i vijećnika građanske opcije u Novom Sarajevu.

Oni su se osvrnuli na informaciju po kojoj je Komisija za odnose s mjesnim zajednicama i javna priznanja dala negativan stav o ovoj inicijativi.

"Ta komisija je zauzela stav u prošlom mandatu, a ne u ovom. Također, komisija nema niti može imati mandat da daje obavezujuće mišljenje. Imenovanje dvorane je stvar koja se isključivo tiče Općinskog vijeća. U tom smislu, GS, DF, SDP i Naša stranka su jasno za ovu inicijativu, a očekujemo i od ostalih vijećnika da joj daju podršku kako bismo zajedno uradili jednu ispravnu stvar", naveli su vijećnici.

KOMENTARI (2)