Veliki jubilej: Ekonomski fakultet obilježio 70 godina postojanja i uspješnog rada

0
Radiosarajevo.ba
Veliki jubilej: Ekonomski fakultet obilježio 70 godina postojanja i uspješnog rada
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Ekonomski fakultet Sarajevo

Univerzitet u Sarajevu – Ekonomski fakultet (EFSA) u petak je obilježio 70 godina postojanja i uspješnog rada.

Ovaj veliki jubilej obilježen je nizom aktivnosti po zajedničkim nazivom „7 dana za 70 godina“.

Obilježavanje je počelo druženjem sa predstavnicima medija, nakon čega je dekanica prof. dr. Jasmina Slimović otvorila izložbe „EFSA kroz vrijeme“ i „EFSA izdavaštvo“.

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Profesorici Azri Hadžiahmetović dodijeljeno značajno priznanje Ministarstva vanjskih poslova Japana

Profesorici Azri Hadžiahmetović dodijeljeno značajno priznanje Ministarstva vanjskih poslova Japana

Upriličena je i promocija publikacije „Monografija 1952.-2022.“, koja svjedoči radu EFSA od osnivanja do danas.

'Tokom 70 godina postojanja EFSA je tradicijom, međunarodnom orijentacijom, nesebičnim radom nastavnog i nenastavnog osoblja, te jasnom vizijom  Uprave, zauzimao lidersku poziciju u oblasti visokog obrazovanja, naučno-istraživačkog i stručnog rada iz oblasti ekonomskih i poslovnih nauka u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta.

Kako se navodi, takvu poziciju EFSA potvrđuju i međunarodna priznanja renomiranih svjetskih akreditacijskih kuća – američka AACSB i evropska EFMD.

Također, niz godina EFSA aktivno radi na povezivanju svojih ciljnih skupina uključujući studente, zaposlenike, vladu, akademsku i poslovnu zajednicu i medije.

'EFSA potiče saradnju sa neprofitnim organizacijama, volontiranje i angažman studenata, te uključivanje u duštvene aktivnosti i projekte društvene odgovornosti.
U skladu sa svojom vizijom, EFSA želi postati prestižna i uticajna visokoškolska ustanova u Jugoistočnoj Evropi, u oblasti poslovanja i ekonomije, promovirajući povezanost i dinamičan dijalog o društvenoj odgovornoj politici s vodećom ulogom zajednice visokog obrazovanja.

Vrijednosti koje nas vode u postizanju ovih ciljeva su visok kvalitet svih naših procesa, akademska izvrsnost, odgovornost prema različitim segmentima društvene zajednice, integritet i otvorenost, a ostvareni kvalitet rezultat je dugogodišnjeg zajedničkog rada.

Ponosi smo na našu nacionalnu i međunarodnu poziciju, naučne i nastavničke reference članova našeg nastavnog ansambla, saradnju sa partnerima na nacionalnom i međunarodnom nivou, a posebno smo ponosni na alumnije Fakulteta, naše najbolje ambasadore koje učimo univerzalnim vrijednostima – da vrijedno uče, rade i svoje znanje upotrebljavaju za dobrobit naše zemlje – Bosne i Hercegovine, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije