Velike gužve u centru grada zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže

Radiosarajevo.ba
Velike gužve u centru grada zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže
Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od Skenderije do Vijećnice, u dužini od dva kilometra, nastala je velika gužva na glavnoj sarajevskoj ulici.

"Radi se o rekonstrukciji cjevovoda koji napaja centralni dio grada i koji smo postavili kao primarni cilj u smanjenju redukcija vode. Taj cjevovod je vezan za lokalitete na kojima imamo najizraženije redukcije. Izgrađen je 1961. godine i našim analizama smo ustanovili da je u jako lošem stanju. Nadamo se da ćemo sanacijom ovog dijela vodovodne mreže očuvati mnogo veće količine vode u našim akumulacionim prostorima i na taj način u centralnim dijelovima grada smanjiti postojeće redukcije", objasnio je direktor Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća "Vodovod i kanalizacija" Nezir Hadžić, navodi se na stranici Vlade Kantona Sarajevo. 

Prema planiranoj dinamici i kratkoročnim ciljevima koje je VIK dostavio Vladi Kantona Sarajevo, radovi bi trebali biti okončani najkasnije za 90 dana.

Naglašeno je da realizacija projekta neće dovesti u pitanje redovno snabdijevanje vodom tako da će građani bez vode ostati samo kada se budu prespajale cijevi, a o tome će biti blagovremeno obavještavani iz KJKP "Vodovod i Kanalizacija".

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je kolonu automobila na glavnoj sarajevskoj ulici, pogledajte fotogaleriju...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije