Velika rupa se stvorila na cesti na Mihrivodama

Radiosarajevo.ba
Velika rupa se stvorila na cesti na Mihrivodama
Uposlenici Službe civilne zaštite Općine Stari Grad su, na osnovu dojave sekretara mjesne zajednice Medrese, izlazili na teren, na adresi Mihrivode br.23, gdje je došlo do propadanja asfalta i stavaranja veće rupe.

 Sa njima su na teren izlazili i pripadnici Policijske stanice Logavina.

Konstatovali su da je, usljed slijeganja tla i podloge ispod asfalta, a najvjerovatnije djelovanjem kiše i otapanjem snijega, na kolovozu nastala rupa široka jedan metar, te duboka jedan i po metar. Prostor je odmah osiguran i obilježen upozoravajućom trakom, kako ne bi bilo većih posljedica u toku noći. Jutros su na terenu uposlenici službe zaštite i spašavanja Klico trans i radi se na sanaciji/zatrpavanju rupe na ovoj saobraćajnici.

Također, jutros su postavljene table upozorenja i upozoravajuće trake u Štrosmajerovoj ulici gdje je konstatovano rušenje fasade sa zgrade, između brojeva 1 i 3. U ovom slučaju za održavanje je nadležan upravitelj zgrade od kojeg će biti zatražena intervencija putem Sektora za inspekcijske poslove, naveli su iz Općine Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije