Velika pobjeda građanki i građana Sarajeva: Neće biti gradnje Delingovih vila na Crnom vrhu!

0
Radiosarajevo.ba
Velika pobjeda građanki i građana Sarajeva: Neće biti gradnje Delingovih vila na Crnom vrhu!
Foto: Indikator.ba / Vile su trebale ovako izgledati

Neće biti izgradnje stambenog kompleksa u sarajevskom naselju Crni Vrh, koji je planirala tuzlanska kompanija Deling Invest.

Općinsko vijeće Općina Centar Sarajevo je s 24 glasa "ZA", tri suzdržana i bez glasova "PROTIV", donijelo Odluku o stavljanju van snage Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski park "Crni Vrh" - izgradnja stambenog ansambla u ulici Omera Stupca.

Nevladine ogranizacije i udruženja označili su ovo velikom pobjedom građana koji su
tražili da područje ostane zelena oaza u centru Sarajeva.

Na današnji dan rođen jedan od najvećih bh. pisaca Safvet-beg Bašagić

Na današnji dan rođen jedan od najvećih bh. pisaca Safvet-beg Bašagić

Kompanija Deling Invest iz Tuzle planirala je graditi na Crnom vrhu stambeni kompleks od četiri velike, luksuzne vile na više spratova, sa zajedničkom garažom, podsjeća Indikator. S tim u vezi predložene su u maju ove godine izmjene i dopune Regulacionog plana "Gradski park-Crni Vrh" u svrhu izgradnje "stambenog ansambla" uz ulicu Omera Stupca.

Projektom je bila predviđena kaskadna gradnja objekata, sa stepenastim uvlačenjem etaža kako bi se uklopili u kosi teren. Inače, na Crnom vrhu u blizini ove lokacije gradi se luksuzni stambeni kompleks Park Residence.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije