Adnan Šteta: I ove godine Kanton Sarajevo je veliko gradilište

6
Radiosarajevo.ba
Adnan Šteta: I ove godine Kanton Sarajevo je veliko gradilište
Foto: Facebook / Radovi u Kantonu Sarajevo

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta oglasio se na svom Facebook nalogu i poručio kako je Kanton Sarajevo veliko gradilište i ove godine.

Kako navodi, 10-ak gradilišta je trenutno aktivno u Kantonu Sarajevo.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Poznati modni brend proglasio bankrot

Poznati modni brend proglasio bankrot

"I ove godine Kanton Sarajevo je veliko gradilište. Krenete li iz Trnova, preko Ilidže, Novog Grada pa sve do Ilijaša, u svakoj općini našeg kantona se izvode ili su završeni radovi na obnovi saobraćajnica i unapređenju cestovne infrastrukture.

Proteklih dana počeli su radovi na izgradnji uključne trake na brzoj cesti u naselju Osjek u općini Ilidža. Ranije je izgrađena isključna, došao je red i na uključnu traku. Ovo je još jedan od mnogih projekata koji realizujemo u ovoj općini.

Adnan Šteta: 'Desila se grozna stvar...'

Adnan Šteta: 'Desila se grozna stvar...'

Radno je na kružnom toku kod GRAS-a, a očekujemo intenziviranje radova na drugom kružnom toku u istoj ulici koji će spajati Džemala Bijedića i IX transverzalu. Iako je novembar, 10-ak gradilišta je trenutno aktivno u Kantonu Sarajevo, a najveći broj u Novom Gradu.

Spajamo cjeline, ulažemo u infrastrukturu svakog dijela kantona, pomažemo razvoj općina osiguravanjem finansijskih sredstava za razvoj svake od njih.

To je naše opredjeljenje od samog početka. Posebno me raduje činjenica kada vidim da su i građani i načelnici svih općina zadovoljni našim radom, ulaganjima i realizacijom projekata ovog Ministarstva u svakoj od devet općina našeg kantona", poručio je Šteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije