Važno obavještenje iz GRAS-a: Izmjene u gradskom saobraćaju za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje iz GRAS-a: Izmjene u gradskom saobraćaju za vikend
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

KJKP GRAS najavio je izmjene u odvijanju javnog gradskog preijvoza za dane vikenda.

U subotu 28. augusta zbog obilježavanja godišnjice stradanja građana Sarajeva u ulici Mula Mustafe Bašeskije (kod broja 64) i privremene potpune obustave saobraćaja na dijelu navedene ulice (od raskrsnice sa ulicom Pehlivanuša do raskrsnice sa ulicom Niže banje).

Danas od 10:55 do 11:25, doći će do sljedećih izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza:

Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena: Stiže osjetno zatopljenje i lokalno ljetne temperature

Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena: Stiže osjetno zatopljenje i lokalno ljetne temperature

- Tramvajski saobraćaj odvijat će se na relaciji Nedžarići – Željeznička stanica, dakle tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola;

- Linija br. 31e Vijećnica – Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Drvenija, a na relaciji Drvenija – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Za sutra, u nedjelju 29. augusta doći će do izmjena u odvijanju saobraćaja zbog mjera osiguranja bezbjednog održavanja fudbalske utakmice imeđu FK Željezničara i FK Sloboda.

U periodu od 19:00 do 23:00 doći će do privremene obustave saobraćaja u ulici Zvornička, zbog čega će doći do obustave trolejbuskog saorabaćaja, osim na relaciji Otoka - Dobrinja.

Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije