GRAS najavio izmjene u gradskom saobraćaju za vikend

0
Radiosarajevo.ba
GRAS najavio izmjene u gradskom saobraćaju za vikend
Foto: Arhiv / Ilustracija

Iz GRAS-a su poslali obavještenje da će sutra zbog održavanja utakmice Željezničar i FK Borac od 19 do 23 sata doći do privremene obustave saobraćaja u ulici Zvornička.

Zbog ovog će biti obustavljen trolejbuski saobraćaj osim na relaciji Otoka Dobrinja.

"Vrijeme potpune obustave saobraćaja u navednoj ulici u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu", napisali su.

Najavili su obustave i izmjene saobraćaja i u nedjelju 18. jula zbog manifestacije "Two cities marathon", odnosno realizacije maratonske utrke 42 km i štafetne utrke 3x14 km u petiodu od 7 i 30 do 15.

Doći će do sljedećih izmjene u odvijanju javnog gradskog prijevoza:

• Tramvajski saobraćaj će u vrijeme kretanja trkača na relaciji Vijećnica – Tehnička škola biti preusmjeren i saobraćat će na relaciji Željeznička stanica –Ilidža.

• Linija 31e Vijećnica - Dobrinja će u vrijeme kretanja trkača na relaciji Vijećnica - Nedžarići mijenjati trasu i od Skenderije saobraćati trolejbuskom trasom do Drvenije, a u suprotnom smjeru trolejbuskom trasom do Dobrinje. U vrijeme kretanja trkača ulicom Želimira Vodovića Kelija i X transferzalom do raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića doći će do kraćeg zastoja;

• Linije 14 Dom Armije - Podhrastovi, 16 Dom Armije - Bare, 16b Dom Armije - Koševsko Brdo, 17 Dom Armije - Breka će biti kraće vremena obustavljene do prolaska trkača ulicom Titova (od raskrsnice sa ul. Radićeva do raskrsnice sa ul. Alipašina);

• Linije 15 Željeznička stanica - Buća Potok i 23 Željeznička stanica - Rajlovac će u vrijeme kretanja trkača na relaciji Tehnička škola - Pofalići u smjeru prema Buća potoku i Rajlovcu saobraćati ulicom Put živora - Hamdije Čemerlića i zatim ustaljenom trasom;

• Linije 18 Drvenija - Pofalići i 41 Drvenija - G. Velešići će u vremenu kretanje trkača trolejbuskom trasom od raskrsnice ulica Grbavička - Hamdije Čemerlića do Drvenije mijenjati polazni terminal i umjesto sa Drvenije polaziti sa trolejbuskog stajališta u ulici Hamze Hume, te dijelom mijenjati trasu linije i saobraćati ulicom Zmaja od Bosne – Hiseta - Hamze Hume - ulicom Titova i dalje ustaljenom trasom;

• Trolejbuske linije 102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero će u vrijeme prolaska trkača pored Higijenskog zavoda biti kraće obustavljene, dok će u vrijeme kretanja trkača od ulice Ante Babića i Safeta Hadžića do Skenderije biti potpuno obustavljene. Linija 108 Otoka - Dobrinja će biti obustavljena u vrijeme kretanja trkača ulicom Ante Babića i Safeta Hadžića do kružnog toka u Hrasnom, a trolejbuska linija 103 Dobrinja - Trg Austrije u vrijeme kretanja trkača od ulice Ante Babića i Safeta Hadžića do Trga Austrije će biti potpuno obustavljena.

• Autobuske linije 28 Ilidža – Rakovica - Kobiljača, 30 Ilidža – Hadžići - Drozgometva, 33 Ilidža – Tarčin - Vukovići, 43 Ilidža - Osjek, 46 Ilidža - Vlakovo i 75 Ilidža - Mokrine u vrijeme kretanja trkača magistralnim putem od Ilidže do skretanja za Vrelo Bosne će biti preusmjerene brzom cestom.

• Autobuska linija 27 Ilidža – Hrasnica - Famos u vrijeme kretanja trkača na dijelu ulice Hrasnička cesta (od raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta do okretnice u Hrasnici, odnosno Famosu) bit će obustavljena.
U vrijeme potpune obustave saobraćaja u navedenim ulicama i u naznačenom terminu utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije