Važne informacije za građane: Saobraćaj u ovim ulicama će biti potpuno blokiran tokom SFF-a

1
Radiosarajevo.ba
Važne informacije za građane: Saobraćaj u ovim ulicama će biti potpuno blokiran tokom SFF-a
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Dekoracije na sarajevskim ulicama uoči 29. Sarajevo Film Festivala

U Sarajevu se od 16. do 23. augusta održava 30. Sarajevo Film Festival, na kojem organizator očekuje više desetina hiljada posjetilaca.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, kao i prethodnih godina, u saradnji s organizatorima i drugim nadležnim institucijama poduzima neophodne mjere u cilju sigurnog održavanja svih festivalskih aktivnosti.

Policijski službenici Uprave policije preduzimat će, između ostalog, mjere koje se odnose na operativno, fizičko, KDZ i saobraćajno osiguranje manifestacije "Sarajevo Film Festival 2024", a za planirane aktivnosti bit će angažovan dovoljan broj policijskih službenika. I ove godine se festivalske aktivnosti i prateći programi održavaju na području pet općina: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.

Revolucija u vašim rukama: Samsung Galaxy Z Fold 6 jedan je od najmoćnijih mobilnih uređaja

Revolucija u vašim rukama: Samsung Galaxy Z Fold 6 jedan je od najmoćnijih mobilnih uređaja

Vlada Kantona Sarajevo je svojom odlukom dala saglasnost za produženje radnog vremena do 02.00 sata u ugostiteljskim objektima i za okupljanje na mjestima gdje se javno održavaju projekcije, muzičke i kulturno-umjetničke aktivnosti 30. Sarajevo Film Festivala.

Ministarstvo saobraćaja KS je dalo saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva, Zelenih beretki, Ćemaluša, Radićeva, Franca Lehara i Kulovića.

Marjanović: Open Air program 30. Sarajevo Film Festivala donosi zanimljiv miks

Marjanović: Open Air program 30. Sarajevo Film Festivala donosi zanimljiv miks

U periodu od 16. do 23. augusta 2023. godine, od 17 do dva sata iza ponoći, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja i zabrana parkiranja u sljedećim ulicama:

  • Zelenih beretki – na dijelu od raskrsnice s ulicom Ćumurija do raskrsnice s ulicom Gimnazijska;
  • Branilaca Sarajeva – od raskrsnice s ulicom Gimnazijska do raskrsnice s ulicom Kulovića;
  • Ćemaluša – na dijelu od raskrsnice s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva;
  • Ćumurija – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Zelenih beretki (omogućen ulaz/izlaz korisnicima parking prostora u ulici Ćumurija kroz ulicu Ćumurija prema saobraćajnici Obala Kulina Bana);
  • Radićeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva.

U periodu od 13. do 24. augusta na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja i parkiranja u ulici Franca Lehara na dijelu od ulaza na parking sa desne strane u smjeru kretanja vozila, do ulaza na parking površinu hotela, uz uslov obezbjeđenja izlaska vozila iz podzemne garaže tržnog centra.

Regulaciju saobraćaja vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Građane i posjetioce Festivala pozivamo da poštuju upute policije i organizatora, kako na mjestima održavanja projekcija i pratećih aktivnosti, tako i u saobraćaju.

Pitali smo sarajevski MUP: Da li je policija spremna za SFF i koje su poruke za turiste i građane

Pitali smo sarajevski MUP: Da li je policija spremna za SFF i koje su poruke za turiste i građane

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo podsjeća da je na javne skupove zabranjeno nositi bilo kakvo vatreno i hladno oružje, pirotehniku, te predmete koji mogu ugroziti druge posjetioce. Policijski službenici će vršiti pojačan nadzor učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izražava zadovoljstvo što je, u okviru svojih nadležnosti, i ove godine dio ove značajne manifestacije i što će dati svoj doprinos uspješnoj realizaciji svih planiranih aktivnosti na ovogodišnjem, jubilarnom 30. Sarajevo Film Festivalu, saopšteno je iz uprave policije MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije