Važne informacije: Ove ulice će biti zatvorene tokom SFF-a

0
Radiosarajevo.ba
Važne informacije: Ove ulice će biti zatvorene tokom SFF-a
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Regulacija saobraćaja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je punu listu ulica gdje će saobraćaj biti izmijenjen ili obustavljen zbog Sarajevo Film Festivala (SFF). 

Saopštenje MUP-a KS prenosimo u cijelosti: 

"U Sarajevu se od 11. do 18. augusta održava 29. Sarajevo Film Festival koji će, prema procjenama organizatora, okupiti više od 30 hiljada posjetilaca. Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, kao i prethodnih godina, u saradnji s organizatorima i drugim nadležnim institucijama poduzima neophodne mjere u cilju sigurnog održavanja svih festivalskih aktivnosti. 

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

Policijski službenici Uprave policije preduzimat će, između ostalog, mjere koje se odnose na operativno, fizičko, KDZ i saobraćajno osiguranje manifestacije 'Sarajevo Film Festival 2023', a za planirane aktivnosti bit će angažovan dovoljan broj policijskih službenika. Ovogodišnje festivalske aktivnosti bit će održavane na području pet općina: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Ilidža.

U petak, 11. augusta, u vremenu od 22.00 sata do 02.30 sati iza ponoći, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u ulicama Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Ćumurija.

Počela prodaja ulaznica za 29. Sarajevo Film Festival: Već prvog dana se traži karta više

Počela prodaja ulaznica za 29. Sarajevo Film Festival: Već prvog dana se traži karta više

U periodu od 11. do 18. augusta 2023. godine, u periodu od 17.00 sati do 02.00 sata iza ponoći, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u sljedećim ulicama:

  • Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Vladislava Skarića do raskrsnice s ulicom Kulovića;
  • Ćemaluša – na dijelu od raskrsnice s ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva;
  • Ćumurija – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Zelenih beretki (omogućen ulaz/izlaz korisnicima parking prostora u ulici Ćumurija kroz ulicu Ćumurija prema saobraćajnici Obala Kulina Bana);
  • Radićeva – na dijelu od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Branilaca Sarajeva.

Regulaciju saobraćaja vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Građanke i građane Kantona Sarajevo, kao i sve goste, molimo za strpljenje i razumijevanje jer će u predviđenim terminima dolaziti do izmjene i obustave saobraćaja u užoj jezgri grada, na festivalskim mjestima i mjestima projekcije filmova. Istovremeno, skrećemo pažnju na obavezu poštivanja svih zakonitih uputa koje građani i posjetioci dobiju od ovlaštenih službenih osoba.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izražava zadovoljstvo što je, u okviru svojih nadležnosti, i ove godine dio ove značajne manifestacije i što će dati svoj doprinos uspješnoj realizaciji svih planiranih aktivnosti na ovogodišnjem 29. Sarajevo Film Festivalu."  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije