Bećirović o SFF: 'Od glasa slobode iz opkoljenog Sarajeva do autentičnog bh. kulturnog brenda'

3
Radiosarajevo.ba
Bećirović o SFF: 'Od glasa slobode iz opkoljenog Sarajeva do autentičnog bh. kulturnog brenda'
Foto: Predsjedništvo BiH / Denis Bećirović, Jovan Marjanović, Dževad Mujan

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je sa direktorom Sarajevo Film Festivala (SFF) Jovanom Marjanovićem i administrativnim direktorom SFF Dževadom Mujanom povodom 29. SFF, koji se ove godine održava od 11. do 18. augusta.

Direktor SFF Jovan Marjanović istakao je tokom razgovora da će 29. SFF donijeti mnogo novih filmova, te dovesti brojne poznate i utjecajne goste. I ove godine akcenat će biti stavljen na mlade autore, a SFF će zadržati prepoznatljivi koncept, istrajavajući na prikazivanju najboljih filmova u najboljim uslovima, stavljajući u prvi plan strateški razvoj bh. kinematografije i povezivanje regiona s ostatkom svijeta kroz filmske programe Festivala.

Dr. Bećirović je naglasio da je SFF autentičan bosanskohercegovački kulturni brend, koji je ustanovljen 1995. godine, kao glas slobode iz opkoljenog Sarajeva. SFF je danas najznačajniji festival filma u jugoistočnoj Evropi, koji skoro tri decenije u Bosnu i Hercegovinu dovodi najznačajnija imena iz svijeta filma.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Tokom trajanja SFF Bosna i Hercegovina i Sarajevo su u središtu svjetske filmske javnosti, a ovaj festival privlači turiste iz cijeloga svijeta, dajući važan doprinos razvoju Bosne i Hercegovine i njenoj promociji u svijetu. Stoga će Kabinet člana Predsjedništva BiH dr. Denisa Bećirovića, u skladu sa svojim ovlaštenjima i mogućnostima, pružiti svaku vrstu podrške ovom važnom kulturnom događaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije