Važna obavještenja iz GRAS-a o prodaji kupona i izmjeni u odvijanju prijevoza

0
Radiosarajevo.ba
Važna obavještenja iz GRAS-a o prodaji kupona i izmjeni u odvijanju prijevoza

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS Sarajevo uputili su saopćenja za javnost u vezi s odvijanjem gradskog prijevoza tokom vjerskog praznika "Svi sveti", te u vezi sa prodajom kupona.

Građane su obavjestili da će u ponedjeljak, 2. novembra 2020. godine, početi prodaja pretplatnih karata za novembar 2020. godine za radnike, vanredne studente, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, privremene penzionerske kupone, strane penzionere, bračni drug penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja.

"Obavještavamo redovne studente i penzionere Kantona Sarajevo da je period važenja pretplatnih karata za mart 2020.godine produžen do daljnjeg", naveli su iz GRAS-a.

Također, učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo je važenje mjesečnih kupona za mart 2020.godine produženo do 31. decembra ove godine.

"Ovo se ne odnosi na učenike koji su prethodne školske godine bili završni razred osnovne i srednje škole, te njihove karte prestaju važiti", saopćili su iz GRAS-a.

Napomenuli su da će kuponi za osnovce, srednjoškolce i studente, te penzionere i nezaposlene biti prodavani do 24. u tekućem mjesecu.

Iz KJKP GRAS danas su građane obavjestili i da će se, povodom obilježavanja vjerskog praznika "Svi sveti", u nedjelju i ponedjeljak, 1. i 2. novembra, na svim vidovima prevoza saobraćaj odvijati prema šemi rada za taj dan, i to:

- u nedjelju, 1. novembra javni gradski prevoz odvijat će se po prazničnom odnosno nedjeljnom redu vožnje,

- a u ponedjeljak, 2. novembra javni gradski prevoz odvijat će se po redu vožnje radnog dana.

"U navedene dane sa po jednim vozilom biće pojačane autobuske linije prema gradskim grobljima Bare i Vlakovo (br.16 Dom Armije – Bare i br.46 Ilidža – Vlakovo)", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije