Kalem pojasnio kada će zapravo biti sanirana tramvajska "S" krivina

3
M. R. S.
Kalem pojasnio kada će zapravo biti sanirana tramvajska "S" krivina
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Rekonstrukcija tramvajske mreže u Sarajevu

Informacija da će završetak radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici "S" krivina - tramvajsko stajalište Marijin Dvor biti prologniran, izazvala je nezadovoljstvo građana. 

Naime, iz KJKP GRAS su jučer saopćili da se produžava period izmjene režima saobraćaja od 1. novembra do 1. decembra, kako je navedeno u dopunskom rješenju Ministarstva saobraćaja KS.

No, danas su iz ovog javnog komunalnog preduzeća uputili ispravku saopćenja, u kojem negiraju da će doći do prolongiranja roka za sanaciju S krivine. Navode da je u pitanju pogrešna interpretacija.

"Zbog pogrešne interpretacije, dopunskog Rješenja Ministarstva Saobraćaja KS od 28. oktobra 2020.godine vezano za izmjenu režima saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici S krivina - tramvajsko stajalište Marijin Dvor, u javnosti su se pojavile netačne informacije po pitanju navedenih radova odnosno roka završetka istih.

Naime, rok za završetak radova nije 1. novembar kao što su pojedini mediji prenijeli tako da nije došlo ni do kakvog probijanja roka završetka radova, već naprotiv, radovi teku planiranom dinamikom i biće završeni prije predviđenog roka od 40 dana. Radovi traju nepunih mjesec dana i do sada bi bili završeni da nije na naš zahjev došlo do izvođenja dodatnih radova koji se ovih dana privode kraju. Vrlo je izvjesno da će radovi biti završeni i prije predviđenog roka", naveli su iz GRAS-a.

Izvinili su se Vladi i Ministarstvu saobraćaja KS zbog pogrešne interpretacije dopunskog rješenja o izmjeni režima saobraćaja, posebno jer se radi o važnom projektu, s obzirom na to da tramvajska pruga na ovoj dionici nije obnavljana skoro 42 godine.

O čemu se zapravo radi, pitali smo ministra saobraćaja Adija Kalema.

Dopunsko rješenje - undefined

Foto: Printscreen: Dopunsko rješenje

Ministar Kalem je za Radiosarajevo.ba pojasnio da je u Ministarstvu napravljena greška s datumom.

Naime, umjesto podatka da će izmijenjeni režim saobraćaja trajati do 1. decembra, trebalo je pisati do 11. novembra.

"Izmjena režima saobraćaja prvobitno je bila predviđena do 1. novembra. Trajat će malo više nego što je trebalo. Ali nije probijen rok za završetak radova. Rok je 40 dana, a radovi su počeli 2. oktobra. Dakle, rok je 11. novembar. Ali sanacija će biti okončana i ranije, čak i pored nekih dodatnih stavki", rekao je Kalem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije