Važna obavijest za građane: Od danas nove lokacije za ovjeru i izdavanje dokumenata

0
Radiosarajevo.ba
Važna obavijest za građane: Od danas nove lokacije za ovjeru i izdavanje dokumenata
Foto: Općina Centar / Općina Centar: Nove lokacije za izdavanje dokumenata

Iz Općine Centar obavijestili su građane da su od danas, 14. novembra 2022. godine počeli radovi na adaptaciji i uređenju šalter sale u ovoj općini.

Za vrijeme izvođenja radova, pojedine usluge koje se pružaju u šalter sali Općine Centar će biti privremeno izmještene.

Ovjera dokumentacije i legalizacija potpisa od danas će se vršiti u prostorijama Mjesne zajednice Skenderija – Podtekija u Ulici Skenderija 5, kao i u Privrednom gradu Centar Skenderija d.o.o. u Ulici Terezija bb.

Svaka čast: Umjesto svečanog prijema za Uskrs nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka

Svaka čast: Umjesto svečanog prijema za Uskrs nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka

Važna obavijest iz Općine Centar: Od ponedjeljka nove lokacije za ovjeru i izdavanje dokumenata

Važna obavijest iz Općine Centar: Od ponedjeljka nove lokacije za ovjeru i izdavanje dokumenata

"Prostorijama u Privrednom gradu moguće je pristupiti sa sva tri ulaza, a kako bismo građanima olakšali snalaženje na adekvatan način obilježeni su putokazi sa natpisom 'Općina Centar' koji vode do prostorija za pružanje usluga.

Podsjećamo građane da je ranije uspostavljena nova usluga ovjere dokumenata u prostorijama mjesnih zajednica 'Bardakčije' u Ulici Zaima Šarca 14d, 'Pionirska dolina' u Ulici Nahorevska 103, 'Koševsko brdo' u Ulici Braće Begić 11, 'Hrastovi-Mrkovići“ u Ulici Panjina kula do broja 78 i 'Soukbunar' u Ulici Soukbunar 203.

Također obavještavamo građane da usluge ovjere dokumentacije i legalizacije potpisa, kao i izdavanja izvoda iz matičnih knjiga mogu dobiti i u drugim, susjednim općinama.

Ovjera dokumentacije i legalizacija potpisa na terenu za stara, bolesna ili invalidna lica sa područja općine vršit će se kao i do sada, srijedom, a obrasce za najavu terena građani mogu preuzeti na info pultu Općine Centar i u prostorijama Mjesne zajednice 'Skenderija – Podtekija' u Ulici Skenderija 5, saopćeno je iz Općine Centar

Radno vrijeme za ovjeru dokumentacije i legalizaciju potpisa:

- od 7,30 do 16 sati u prostorijama Mjesne zajednice 'Skenderija – Podtekija' u Ulici Skenderija 5;
- od 12 do 16 sati u prostorijama mjesnih zajednica 'Bardakčije' u Ulici Zaima Šarca 14d, 'Pionirska dolina' u Ulici Nahorevska 103, 'Koševsko brdo' u Ulici Braće Begić 11, 'Hrastovi-Mrkovići' u Ulici Panjina kula do broja 78 i 'Soukbunar' u Ulici Soukbunar 203;
- od 8,30 do 17 sati u Privrednom gradu Centar Skenderija d.o.o. u Ulici Terezija bb.
- srijedom od 8 sati (ovjera na terenu za stara, bolesna ili invalidna lica sa područja općine uz prethodnu najavu).

Izdavanje uvjerenja i izvoda iz matičnih knjiga:

Izdavanje uvjerenja i izvoda iz matičnih knjiga od danas se vrši u sali 31, u prizemlju zgrade Općine Centar (Mis Irbina 1, lijevo od ulaza u zgradu). Ulaz u zgradu Općine je sa sporedne strane (kod Koševskog potoka), budući da je ulaz iz parka zatvoren zbog početka izvođenja građevinskih radova.

Radno vrijeme za izdavanje uvjerenje i izvoda iz matičnih knjiga:

- od 7,30 do 17 sati u sali 31, u prizemlju zgrade Općine Centar (Mis Irbina 1, lijevo od ulaza u zgradu)

"Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumijevanje jer će nakon okončanja projekta adaptacije i uređenja šalter sale Općine Centar Sarajevo zasigurno dobiti kvalitetniju i efikasniju uslugu", zaključili su iz Općine Centar.

Građanima će realizacijom projekta biti omogućeno, pored usluga koje pruža Općina Centar Sarajevo, također i pružanje usluga predaje zahtjeva i preuzimanje dokumenta koji se odnose na evidenciju JMBG, prebivališta/boravišta, ličnih karata, vozačkih dozvola, putnih isprava, promjene ličnog imena i registracije motornih vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije