MUP / Olakšano izdavanje ličnih dokumenata za građane naselja Kantona Sarajevo

28. 02. 2022. u 09:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Građanima s prijavljenim mjestom prebivališta na području općine Ilijaš koji gravitiraju naselju Srednje, od naredne sedmice će biti obezbijeđeno pružanje usluga i u šalter sali objekta MUP-a KS u naselju Srednje, ulica Srednje bb, a što podrazumijeva podnošenje zahtjeva za izdavanje lične karte i vozačke dozvole i njihovo preuzimanje, produženje registracije motornih vozila, izdavanje potvrda i uvjerenja iz evidencija koje vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kao i druge usluge iz nadležnosti Ministarstva.

Na ovaj način građanima naselja Srednje će biti znatno olakšana procedura za dobijanje dokumenata zbog kojih su do sada morali ići do Ilijaša.

Šalter sala u naselju Srednje počinje s radom 2.3.2022. godine i radiće svakim radnim danom od 7:30 do 16:00 sati.

Napominjemo da će se usluge za građane s prijavljenim mjestom prebivališta na području općine Ilijaš i dalje pružati u punom kapacitetu i na dosadašnjoj lokaciji u objektu VII Policijske uprave Ilijaš u prostorijama Sektora za administraciju Ilijaš, ulica Hašima Spahića broj 17a.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA