Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas ponovo izmjena režima saobraćaja

0
Radiosarajevo.ba
Važna informacija za vozače u Sarajevu: Danas ponovo izmjena režima saobraćaja
Foto: AA / MUP KS

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost FK "Sarajevo" za privremenu izmjenu režima saobraćaja u nedjelju, 18. februara 2024 godine, od 10:30 do 15:30 sati. 

Izmjena se odnosi na ulicu Patriotske lige - obilaznicu pored Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase", i to od ulice Patriotske lige do ulice Betanija, a radi provođenja mjera osiguranja fudbalske utakmice. 

Izmjena se sastoji od potpune obustave saobraćaja u ulici Patriotske lige - obilaznica pored Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" od ulice Patriotske lige do ulice Betanija u navedenom vremenu, osim vozila pod pratnjom, vozila policije, vatrogasnih vozila i vozila medicinskih službi, odnosno drugih komunalnih službi u funkciji građana. 

'Stanje je alarmantno. Aerodrom u BiH pred zatvaranjem': Oglasio se i direktor

'Stanje je alarmantno. Aerodrom u BiH pred zatvaranjem': Oglasio se i direktor

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja za vrijeme obustave je ulica Betanija, i to od spoja sa saobraćajnicom Alipašina do spoja sa saobraćajnicom Patriotske lige - krak pored Zoološkog vrta Pionirska dolina. 

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. 

Rješenjem Ministarstva, a radi funkcionalne i sigurne obustave saobraćaja, neophodno je osigurati prisustvo redara organizatora i službenika policije na svim raskrsnicama preusmjerenja saobraćaja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije