Foto/ Vandali u Sarajevu uništili tramvajsku stanicu: Policiji ništa nije prijavljeno

16. 11. 2019. u 13:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sudeći prema fotografijama koje su nam dostavili čitaoci, polupana su sva stakla na tramvajskoj stanici Stup u Sarajevu.

Ovaj čin vandalizma u glavnom gradu BiH je samo nastavak uobičajne prakse pojedinaca koji su i u proteklom period razbijali stakla na tramvajskim i autobuskim stajalištima, te oštećavali dječija igrališta i klupe.

Ovim povodom kontaktirali smo i dežurnog operativnom MUP-a Kantona Sarajevo koji nam je kazao da u proteklom periodu nije pristigla ovakva prijava.

Nadamo se da se da će počinioc/počinioci biti uskoro pronađeni, jer je moguće da je ovaj vandalski čin bio snimljen nekom od nadzornih kamera.

Da vandalizam je posao općeprihvaćena praksa u Sarajevu dokazuje i naša galerija na kojoj možete vidjeti ogledni primjer sarajevskog trolejbusa. 

Naime, unutrašnjost trolejbusa ispisan je grafitima i porukama, pritom ispisane su sve unutrašnje površine uključujući i sjedišta. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA