Vahid Ćosić Općinskom sudu: Vratite me privremeno na poziciju komesara

N. K.
Vahid Ćosić Općinskom sudu: Vratite me privremeno na poziciju komesara
Vahid Ćosić, bivši komesar MUP-a KS-a, podnio je Općinskom sudu u Sarajevu prijedlog za privremeni povratak na poziciju generalnog inspektora, odnosno policijskog komesara.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdio je Hakija Kurtović, advokat Vahida Ćosića.

"Prema Zakonu, svako ko smatra da je nezakonito razriješen dužnosti ima pravo da podnese Prijedlog za određivanje privremene mjere. U skladu s tim, Vahid Ćosić je podnio Prijedlog za određivanje sudske mjere osiguranja koja je dostavljena Općinskom sudu Sarajevo u ponedjeljak 21. novembra 2016. godine", rekao je za Radiosarajevo.ba Hakija Kurtović.

Također, prema njegovim riječima, u narednom periodu Općinski sud u Sarajevu trebao bi donijeti Rješenje o određivanju sudske mjere osiguranja ili Prijedlog odbiti i zakazati raspravu po ovome pitanju.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo je 18. novembra 2016. godine na održanoj vanrednoj sjednici, a na prijedlog ministra za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, donijela Rješenje kojim se Vahid Ćosić smjenjuje s dužnosti policijskog komesara u Ministarstvu za unutrašnje poslove.

Odluka je donesena na osnovu prijedloga Nezavisnog odbora Skupštine Kantona Sarajevo od 16. novembra 2016. godine.

Također, Vahid Ćosić je u proteklim danima imenovan za načelnika Policijske uprave Vogošća, ali očigledno će bivši komesar MUP-a KS- iskoristiti sve prava kako bi se pokušao vratiti na mjesto s kojeg je smijenjen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije