Ko će preuzeti odgovornost?

Radiosarajevo.ba
Ko će preuzeti odgovornost?
Sjednica Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara održava se večeras, a prisustvovat će i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić protiv kojeg je pokrenut disciplinski postupak, piše bh. novinska agencija Patria.

Vedran Mulabdić, ministar MUP-a donio je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Ćosića na osnovu zaključka Komisije za sigurnost Kantona Sarajevo.

Naime, ova Komisija utvrdila je početkom avgusta da je u slučaju ubistva Dženana Memića utvrđen niz netačnih podataka od strane MUP-a KS, ali i samog Ćosića koji je zadužen za nadzor nad svim policijskim službenicima, ali i podacima.

Iako je disciplinski postupak protiv Ćosića pokrenut zbog slučaja Dženan Memić, u ponedjeljak se u Sarajevu dogodila stravična nesreća u kojoj su život izgubile dvije studentice. Automobilom ih je ubio nesavjesni vozač Sanjin Sefić koji je pobjegao sa lica mjesta, a naredno jutro napustio je BiH.

Rješenje o pokretanju disciplinskog postupka upućeno je Nezavisnom odboru, a kako je za Patriju potvrdio jedan od članova Dragan Međović, Odbor će se vrlo brzo odrediti o cijeloj staroj, ali i novonastaloj situaciji.

Nezavisni odbor provest će prvostepeni postupak koji mora završiti u roku od 60 dana. Članovi Nezavisnog odbora su Admir Katica, Domin Malbašić, Dragan Međović, Sejdalija Heljić i Sanela Brković, Lejla Hadžimuratović i Mirsad Dželilović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije