Uskoro manifestacije u Zetri: Raspisan tender za nabavku protupožarne opreme

N. K.
Uskoro manifestacije u Zetri: Raspisan tender za nabavku protupožarne opreme
Foto: Radiosarajevo.ba / Zetra
Nakon što je zbog neadekvatne protupožarne zaštite u maju zabranjeno održavanje bilo kakvih skupova i manifestacija u Zetri, KJKP ZOI '84 raspisao je tender za nabavku, isporuku i ugradnju adresabilnog automatskog sistema vatrodojave u objektu Zetra,

Prema informacijama koje smo dobili iz ovoga poduzeća, za ove potrebe namijenjeno je 130.000 KM.

 "Otvaranje tendera planirano je 22. juna, dok je rok za izvršenje radova tri sedmice. Rješavanjem problema s protupožarnom zaštitom, inspekcija MUP-a KS-a će izvršiti novu kontrolu i sigurno dati pozitivno rješenje kako bi se mogle ponovo održavati kako sportske tako i kulturne manifestacije u Zetri", rekao je za Radiosarajevo.ba Suad Jusić iz Kantonalnog javnog poduzeća ZOI '84.

Prema njegovim riječima, u bliskoj budućnosti sve Sarajlije a i ljubitelji sporta i kulture moći će ponovo uživati u raznim manifestacijama koje će se održavati u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch.

Podsjećamo, Ministarstvo za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo (MUP KS-a), tačnije inspekcijski organi za protupožarnu zaštitu, početkom maja donijeli su odluku o zabrani održavanja svih javnih skupova u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch, dok se ne otklone brojni problemi na protupožarnom sistemu.

Naime, KJKP ZOI '84 izdato je rješenje da se održavanje javnih kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija u objektu Zetra zabranjuje dok se ne dovede u tehnički ispravno stanje, kada je riječ o protupožarnoj zaštiti.

Tada je inspekcija konstatirala da u objektu ne postoje adekvatne mjere od zaštite požara, te da je sve u rukama upravnih organa, koji trebaju riješiti problem.

 

 

Svojevremeno, pri renoviranju ove dvorane, grad Barcelona postavio uvjet da se ovaj prostor primarno daje na korištenje sportistima.

Međutim, olimpijska ljepotica nadomak gradskog centra prestala je biti simbol sportskih igara i danas predstavlja mjesto za održavanje raznih manifestacija,a nerijetko u njoj nastupaju i "poznate" zvijezde s estrade iz susjedne nam Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije